maandag 7 februari 2022

Gene Thomas

 

Gunther (Gene) Thomas (Sint-Joost-ten-Node22 augustus 1972) is een Belgische zanger.

In 1993 startte Gene Thomas een groepje op, Ship of Dreams, waarmee hij het poprockalbum Always on the run uitbracht.

Twee jaar later, in 1995, koos Thomas, samen met Gina Blondeel, voor de commerciële dansmuziek en was X-Session een feit. Met X-Session scoorden ze verschillende eurodance-hits, zoals Say yeah, On and on en Hot shot. Naast hun verschillende hits behaalden ze ook twee Donna Awards en twee TMF Awards als groep en Gene Thomas dan nog eens een TMF award als beste zanger.

Na 7 jaar kwam er een einde aan X-Session. Ze hadden het gevoel dat het doel bereikt was met de groep en iedereen ging zijn eigen weg. Het werd een tijdlang stil rond Thomas. In 2003 begon hij aan zijn solocarrière, waarbij hij resoluut voor het Nederlands koos. Zijn eerste single was Voor haar, geschreven voor zijn vrouw Kristel Verbeke van K3. Hij stond een aantal weken op nummer 1 in de Vlaamse Top 10 en behaalde een gouden plaat. De volgende single, Wees van mij, werd geschreven voor de tv-reeks Aspe. Even later bracht Thomas zijn debuutalbum Dichterbij uit, dat eveneens een succes werd. Evenwicht was de titel van zijn tweede Nederlandstalig album, dat in 2005 verscheen.

In de tijd van X-Session presenteerde Thomas een seizoen lang het televisieprogramma Ultratop, met de gelijknamige Vlaamse hitparade, op de VRT. Hij heeft ook een tijdje op TMF gepresenteerd en was sinds eind augustus 2007 te zien op VIJFtv. Daar bekleedde Thomas de rol van omroeper. Sinds 2009 werd hij het vaste gezicht van de intussen stopgezette muziekzender Anne. Hij presenteerde er niet alleen zijn eigen programma's, maar deed ook de presentatie van alle evenementen zoals de Anne komt naar je toe-tour. In 2001 had hij een gastrol in W817 als Jörg.

In 2009 maakte hij samen met Gina een comeback met X-Session, waarmee hij weer enkele optredens deed en enkele nummers als Automatic en Come together schreef. In maart 2012 gaf Gene Thomas er opnieuw de brui aan en werd X-Session definitief stopgezet. Later dat jaar bracht hij opnieuw een Nederlandstalig soloalbum uit: Ontvlambaar.

In 2012 deed Thomas mee aan het programma Expeditie Robinson. Daar schopte hij het net niet tot de finale.

In 2014 was Thomas voor het eerst als acteur te zien met een gastrol in de politieserie Aspe.

In 2015 werd hij presentator van het tv-programma Gene stress op Stories TV. Daarin was hij uitzendkracht voor een dag.[1]

In 2017 presenteerde Thomas enkele weken de Vlaamse Top 50 op Radio 2 ter vervanging van Christoff.[2] Tevens was hij dit jaar te zien in het programma Celebrity Stand-Up.

In 2020 nam Thomas deel aan het zesde seizoen van het VTM-programma Liefde voor Muziek. Zijn hieruit afkomstige single Mij en m'n gitaar (een cover van Me and my guitar van Tom Dice) werd zijn grootste hit in 14 jaar. In dezelfde periode verscheen zijn driedubbele verzamelalbum Omsingeld, met daarop ook een reeks nieuwe nummers.

Bron : Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten